Ha hajlamos vagy a pattanásokra, a tavasz nehéz lehet számodra. 😥 A magasabb hőmérséklet és páratartalom fokozott napsugárzással kombinálva a bőrpórusok eltömődését és a pattanások súlyosbodását okozhatja. 🌡️ Hatékony tippekkel készültünk számodra és segítünk felkészülni a melegebb évszakra. 👇

Miért van rossz hatással a bőrre a meleg évszak?

Izzadság: Amikor a hőmérséklet emelkedik, a bőr verejtéket bocsát ki, hogy segítse a test hűtését. Ez a bőr kiszáradásához vezethet.

Faggyú: az egyensúly fenntartása érdekében a faggyúmirigyek fokozzák a faggyútermelést és ez eltömítheti a pórusokat.

Gyulladás: a fokozott UV-sugárzás gyulladásos reakciót válthat ki a bőrben azáltal, hogy szabad gyökök oxidációját idézi elő. Ez érzékennyé teheti a bőröd és egyensúly hiányhoz vezet..

És egyéb káros hatások, amelyek elősegítik az akne kialakulását. Tehát nézzük meg, hogyan akadályozhatod meg kialakulásukat. 😉👇

TOP tippek a pattanások elleni küzdelemhez tavasszal:

▪️ Kerüld el, hogy hajad az arcodba kerüljön edzés közben.

Az izzadságelnyelő fejpánt megakadályozhatja, hogy a fejbőrön természetesen előforduló hajtermékek és olajok az arcra, vállakra vagy hátra kerüljenek.

 ▪️ Mosd ki ecseteid és párnahuzataid.

Megcsináltad már a tavaszi nagytakarítást? Ne felejtsd el azokat a termékeket, amelyek minden nap érintik a bőrt. A szövetfelületeken baktériumok halmozódhatnak fel, ezért gyakran mosd ezeket. Ugyanez vonatkozik minden sminkecsetre vagy szivacsra is.

▪️ Edzés vagy egyéb megerőltető tevékenység után alaposan tisztítsd meg a bőrödet.

Ha nincs időd alaposan megtisztítani a bőrt, javasoljuk, hogy használj nedves törlőkendőket, amelyek legalább a mosdóba lépés előtti ideig segítik a bőrt.

▪️ Reggel és este is alaposan tisztítsd meg a bőrt.

A rendszeres bőrtisztítás mellett próbáld ki a hidratáló bőrtónikunkat. A bőr tisztítása után azonnal használható, akár esti, akár reggeli bőrápolási rutin során. Különösen segít eltávolítani a sminket és a bőrön maradt szennyeződéseket. Gazdag különböző molekulatömegű növényi kollagénben, fontos aminosavakban, ásványi anyagokban, tejsavban és egyéb természetes hidratáló faktorokban. Minden hatóanyaga könnyen felszívódik a bőr sejtekbe, és segít megvédeni a bőrt.

Tudj meg többet

▪️ A rendszeres (de kíméletes!) peeling is hatásos.

Az olajban és vízben oldódó hámlasztók, például a szalicilsav és a glikolsav kombinációja segíthet tisztán tartani a pórusokat és eltávolítani az elhalt hámsejteket.

Válassz gyengéd termékeket, hogy ne sértsd meg a bőr védőrétegét, ami súlyosbíthatja a kiütéseket.

▪️ Készíts megfelelő mennyiségű ásványi anyagot tartalmazó arcmaszkot.

Tavasszal növelheted az arcmaszk készítésének gyakoriságát. A Feel Pearls maszkot egyszerűen használhatod heti 2-3 alkalommal. Magas kalcium tartalmának és faggyútermelést megszüntető funkciójának köszönhetően a pattanások ellen is segít.

▪️ Ne felejtsd el az SPF-et.

Ez a tipp az egyik leggyakoribb, amit tőlünk hallani fogsz. Nagyon fontos, hogy minden nap gondolj az SPF-re. Télen kötelező viselni, de naposabb napokon is nagyon fontos. Óvakodj azoktól a krémektől, amelyek eltömítik a pórusokat és rontják a pattanásokat.

▪️ Utolsó tipp: Tervezz előre.

Az egyensúly megtalálása a friss tavaszi levegőn való tartózkodás és a bőr védelme a pattanások súlyosbodásával szemben némi tervezést igényelhet, de mindenképpen megvalósítható.

A bőrápoláson kívül még két egyszerű tippünk van:

✔️ Viselj „védőruházatot”. A kalapok vagy a légáteresztő pamut ruházat megakadályozza a bőrt érő káros sugárzást.

✔️ Keresd az árnyékot. A szabadban, közvetett napfényben töltött idő javítja a hangulatot anélkül, hogy a bőrt UV-sugárzásnak tenné ki.

Ha aknéra hajlamos bőröd van, az évszakok váltakozása néha több pattanáshoz vezethet. Különösen, amikor télről tavaszra váltunk, kezdjük látni a faggyútermelésünk növekedését. Ezért nagyon fontos, hogy lépést tarts a pattanások kezelésével, és óvd a törékeny bőröd a napsugárzástól. 🌞