A vitaminok, ásványi anyagok és növényi anyagok a hidratálás forrásai, amelyeknek köszönhetően a bőr sima, rugalmas és ragyogó. 🥰 Az E-vitamint is gyakran emlegetik ezek között a csodavitaminok között, és van, aki kiegészítésként szedi. De vajon az E-vitamin valóban jótékony hatással van a bőr egészségére, vagy ez csak egy marketingfogás?🤔

Mi az E-vitamin?

Az E-vitamin egy zsírban oldódó vitamin, amely antioxidánsként működik, és segít megvédeni a sejteket a károsodástól az egész szervezetben. A faggyúban található, amely természetes gátat hoz létre a bőr nedvességtartalmának megőrzéséhez. 💧 A zsírosabb bőrfelületek, mint például az arc, több E-vitamint tartalmaznak. És mivel a zsíros bőrűek több faggyúval rendelkeznek, így több E-vitamin is van a bőrükön.

A faggyú és az E-vitamin szintje azonban természetesen csökken az életkorral. Ezenkívül az E-vitamint mennyiségét az ultraibolya (UV) fényforrások is befolyásolják, például:

☀️ Napfény.

☀️ Szoláriumok.

☀️ Néhány fénycső, halogén és klasszikus izzó. 

Milyen jótékony hatással van az E-vitamin a bőrre? 

Nem kezel semmilyen speciális bőrbetegséget, kivéve, hogy segít megelőzni a bőr öregedését és a nedvességhiányt.

Tehát mi a szerepe az  E-vitaminnak?: 

✔️ Megakadályozza a bőr nedvességvesztését.

✔️ Megvédi a sejteket a károsodástól.

✔️ Puhítja a bőrt.

✔️ Csökkentheti a napsugárzás okozta károkat is azáltal, hogy elnyeli az UVB sugarakat és csökkenti a bőr gyulladásos reakcióját, amely magában foglalja:

Duzzanat.

Vörösség.

Sűrűsödés. 

‼️ A naptejet azonban ne helyettesítsd E-vitamint tartalmazó olajjal vagy krémmel. Kétféle UV-sugárzás károsítja a bőrt: az ultraibolya A (UVA) és az ultraibolya B (UVB). Az E-vitamin elnyeli az UVB fény egy részét, de nem mindent. Ráadásul az E-vitamin nem véd az UVA sugárzás ellen, ami leégéshez vezethet.

Ezért fontos, hogy betartsd a napvédő krémek napi rutinját a bőr védelme érdekében. 😌

Hogyan fordítsd az E-vitamint a bőr egészségének javára

Többféleképpen is használhatod az E-vitamint bőröd védelmére. 👇

Vidd fel a bőrödre a Feel Pearls hidratáló arckrémet. 🤍

A száraz, hámló bőrű nők nagyobb valószínűséggel üdvözlik az E-vitamin használatának előnyeit, mivel fokozza a hidratációt. Éppen ezért hidratáló krémünkben is megtalálható.

A krém behatol a felületbe és védi a bőr felső és középső rétegét, így megakadályozza, hogy más anyagok behatoljanak a bőrbe és irritációt okozzanak. 👌

Tudj meg többet krémünkről 

❗️ Ha zsíros, pattanásos bőröd van, nincs szükséged további E-vitaminra. Elegendő a faggyútermelésben képződött mennyiség. Ilyenkor ajánljuk a gyöngyporunkat.

Az E-vitamint bizonyos ételeknek köszönhetően is bejuttathatod szervezetébe. 😋

A belsőleg bevitt antioxidánsok is védelmet nyújtanak a külső fenyegetésektől, például a napsugárzás okozta bőrkárosodástól.

E-vitaminban gazdag élelmiszerek:

🌻 Napraforgómag és olaj.

🥜 Dió.

🌽 Kukoricaolaj.

🥦 Brokkoli.

🥝 Kiwi.

🥭 Mangó.

Az E-vitamin biztosan nem távolítja el a ráncait, és nem akadályozza meg a bőr leégését. De sikeresen felveszi a harcot a száraz bőrrel, és segít lelassítani az öregedést. Visszaállítja a bőr rugalmasságát és feszességét. Termékünkben a hialuronsav, a gyöngypor és az SPF 15 kombinációja egészíti ki, hogy bőröd a legjobb minőségű és legmagasabb szintű ápolásban részesüljön.

Kövess minket a közösségi oldalakon, és csatlakozzon hozzánk az egészséges és szép bőr felé vezető úton.. ✨