Ebben a cikkben végigvezetünk a kozmetikai csoda – gyöngypor – előnyein, történetén és egyéb hasznos információkon. 🤩

Mi az a gyöngypor?

A gyöngyporok ugyanazokból a gyöngyökből készülnek, amelyeket az ékszerekből ismersz. A gyöngyöt édes és sós vizekből is gyűjtik (hazánkban az édes vizekből). A por elkészítéséhez a gyöngyöket először megfőzik, ezáltal sterilizálják; majd a lumineszcens gyöngyöket finom, fényes porrá zúzzuk. A Feel Pearlsnél ehhez az Ultra-Fine technológiát használjuk – a gyöngyzúzás alacsony hőmérsékleten történik, így ultrafinom púdert kapunk, amely tökéletesen beszívódik a bőrbe.

A port használó kultúrák köre széles: Kleopátra, Egyiptom királynője köztudottan gyöngyöt is használt szépségápolási kezeléseihez. 😳 A gyöngyöt Európa a történelem során  használták a királyi és gazdag családok körében is a szépsége és előnyei miatt. 👑 Azonban egyetlen kultúra sem használja a gyöngyöt úgy, mint a keleti orvoslás két legnagyobb iskolája: a hagyományos kínai orvoslás és az ájurvédikus orvoslás.

Milyen szerepet játszik a gyöngy a hagyományos kínai orvoslásban? 

A gyöngyöt évszázadok óta, legalább i.sz. 320 óta használják a hagyományos kínai orvoslásban. Wu Zetian, a kínai történelem egyetlen női császárnője és a királyi család más tagjai is gyöngyöt használtak tisztelt kozmetikai előnyeik miatt. A bőr egészsége nagyon fontos volt a hagyományos kínai kultúrában, és a gyöngy elismert természetes gyógyszer volt a ragyogó fiatalság megőrzésére. ✨

Mi a gyöngy szerepe az ájurvédában? 

A hagyományos indiai gyógyászatban vagy az ájurvédában a gyöngyport öregedésgátló és adaptogén hatásai miatt is használják. 🙌

A gyöngypor előnyei: 

Mit mond a kutatás? 🧐 A modern tudomány egyre inkább megerősíti a gyöngyről szóló ősi bölcsességet, elsősorban lenyűgöző tápanyagtartalma miatt.

💎 Ásványi anyagok: A gyöngypor több mint 30 nyomelemet tartalmaz, tehát természetes összetevők sorát, mint kalcium, réz, vas, magnézium, szelén, szilícium-dioxid és sok más. Ezek a tápanyagok szükségesek az egészséges agyhoz, a hormonokhoz, az immunrendszerhez és a bőrhöz.

💎 Aminosavak:: A gyöngyben sok aminosav is található, melyek egy része esszenciális aminosav (azaz a szervezeted nem állítja elő, de az egészségedhez szükségesek). Az aminosavak segítenek létrehozni olyan létfontosságú bőr- és hajszerkezeteket képező anyagokat, mint a kollagén, elasztin és keratin.

💎 Conchiolin: A gyöngy egy speciális vegyületet is tartalmaz, amely conchiolin néven ismert. A Conchiolin adja a gyöngyök szivárványos csillogását. Ez az egyedülálló gyöngyfehérje támogatja az egészséges kollagéntermelést, ragyogó bőrt eredményezve. A conchiolin fehérje hasonló hatással bír, mint a keratin, amely a bőr és a haj egyik fehérjéje, és képes javítani a bőrsejtek hidratáltságát, felgyorsítja a sejtek anyagcseréjét, fokozza a keringést és segít helyreállítani a sérült sejteket.

💎 Antioxidáns-fokozók: A porról úgy tartják, hogy fokozza a szervezet két fő antioxidánsát, a szuperoxid-diszmutázt (SOD) és a glutationt. Ezen antioxidánsok teljesítményének javításával szervezete jobban tudja kezelni az oxidatív stresszt és csökkenti a korai öregedést.

Hogyan kell felvinni a gyöngyport? 

Ásványi púderként használható sminkhez. Vagy keverd bele közvetlenül a sminkbe vagy kedvenc krémedbe. 🧴 Készíthetsz saját arcmaszkot is. A gyöngypor felhasználásának különböző módjaira vonatkozó összes tippünket megtalálod weboldalunkon

Reméljük, hogy sikerült teljes képet adnunk a termékről, és már tudod, miért nevezzük a kozmetika csodájának. Ha még nem adtál rá esélyt, akkor kockázatmentesen kipróbálhatod, mert 30 napos pénzvisszafizetési garanciát vállalunk rá. 🥰