A kalciumban lévő ásványi anyagok felelősek a csontok és fogak szilárdságáért,🦴 Tudtad, hogy a a bőr megújulásában is jelentős szerepet játszik? 😳

A bőrben lévő kalcium nagy része a külső rétegben = epidermisben vagy más néven felhámban található. Ennek a rétegnek a folyamatos megújulása ellenére bőrünk idővel öregedni kezd, mivel a sejtek szaporodási üteme drámaian lelassul.

A kalcium nagy szerepet játszik ebben a folyamatban, és most megvizsgáljuk fő előnyeit.. 👇

A kalcium alapvető előnyei a bőr számára:

A kalcium hiánya ronthatja a bőr egészségét. Segíti a régi bőrsejtek újakkal való helyettesítését. A hiánya miatt a bőr sérülékenynek és száraznak tűnik.😥

Így kalcium nélkül a bőr kiszárad, ráncos lesz és viszketni kezd. A kalcium az epidermisszel együttműködve faggyút hoz létre – egy természetes bőrréteget, amely segít a bőrnek megőrizni természetes nedvességtartalmát.

Száraz és sérült bőr esetén az emberek súlyos bőrbetegségekkel, például ekcémával szembesülhetnek, ami akár bőrrákhoz is vezethet.

✔️ Bőrmegújítás

A kalcium a felelős a megfelelő sejtmegújulásért. Eltávolítja az elhalt sejteket a lipidgát létrehozásával és ezáltal segít megőrizni a bőr optimális hidratáltságát. Ez azonban nem lenne lehetséges elegendő kalciumbevitel nélkül.

✔️ Antioxidánsok

Bár a kalcium önmagában nem antioxidáns, nagyon fontos szerepet játszik az antioxidánsok képződésében, amelyek megakadályozzák a DNS-károsodást és védik a bőr szerkezetét.

✔️ Védelem a kedvezőtlen időjárási viszonyoktól

A hideg vagy fagyos időjárás negatívan hat a bőrre. A száraz és viszkető bőrt sikeresen elkerülheted a varázslatos kalciummal, hiszen a zord időjárás idején is védő epidermisz szöveteket termel.

✔️ Csökkenti a stresszt

A kalcium nyugtatja az idegrendszert, ezáltal csökkenti a stresszt és a depressziót. Elegendő mennyiségű ásványi anyag jelentősen csökkenti az elasztin és a kollagén károsodásának kockázatát.

🛑 Kalciumhiány esetén a szervezet ellopja azt a fogaktól és a csontoktól 

A szervezetnek szüksége van bizonyos mennyiségű kalciumra, és alacsonyabb bevitel esetén szervezeted elkezdi lopni a kalciumot a csontokból és a fogakból, gyengíti azokat, és így más kellemetlen problémákkal is szembesülhetsz.

Fogyassz kalciumot a napi rutinod részeként 

Kalciumot számos élelmiszer tartalmaz, mint például: tejtermékek, bab, mandula, tejsavófehérje, leveles zöldségek vagy rebarbara.

Ezt az ásványi anyagot azonban közvetlenül a bőrödbe is juttathatod a gyöngyporon keresztül, hogy elkerüld a fent említett kockázatokat. 

A gyöngyök 41%-át ugyanis kalcium teszi ki. A fennmaradó rész más ásványi anyagból, aminosavból és vitaminból áll, amelyek segítenek megőrizni bőröd egészségét és szépségét.

Ráadásul a Feel Pearls ultrafinom púder a gyöngyök alacsony hőmérsékleten, Ultra-fine technológiával történő darálásával jön létre, aminek köszönhetően a púderből az összes fontos ásványi anyag felszívódik a bőrödbe.

Csatlakozz hozzánk a közösségi hálózatokon, és ismerd meg a Feel Pearls édesvízi gyöngytermékek előnyeit. Legyen gyönyörű és egészséges a te bőröd is.