A szépségápolási termékeknél mindig a szépség van a középpontban, ez az ami minket érdekel. A modern kozmetikumoktól azonban egyre inkább elvárjuk a fenntarthatóságot és az környezetvédő viselkedés is. 💚 A natúr- és biokozmetikumok ezeket az értékeket az emberi jólét, de a környezetvédelem iránti elkötelezettségeket is hordozzák. ✔️ Ebben a cikkben három jó érvet mutatunk be, hogy miért váltsunk a hagyományos kozmetikumokról a natúr kozmetikumokra:

# 1 Hatékony és biztonságos bőrápolás

A hagyományos kozmetikumok gyakran nagy százalékban tartalmaznak kőolaj alapú összetevőket, és tartalmazhatnak olyan anyagokat, mint a ftalátok, oxibenzon vagy parabének. A természetes kozmetikumok összetételének elsősorban ásványi anyagokat, természetes és szerves növényi kivonatokat, mikroorganizmusokból származó termékeket vagy ezekből a forrásokból származó anyagokat tartalmaz kizárólag. 💎

Az ilyen komplex növényi kivonatokból és olajokból készült termékek segítik a bőr védelmét, táplálását és hidratálását.

# 2 Fenntarthatóbb és környezetbarátabb megközelítés 

Számos, a hagyományos kozmetikumokban gyakran használt kőolaj-alapú összetevő kiterjedt bányászatot igényel, mint például az olaj, az alumínium vagy az ólom, amelyek veszélyeztetik a talajt és veszélyt jelentenek a vadon élő állatok élőhelyére is. 😥

A természetes anyagok többnyire növények és virágok termesztéséből származnak, melyek kivonatait kozmetikai készítményekben használják fel. 🌱 A természetes és bio alapanyagok széles körének felhasználása megköveteli a vadon élő élőhelyek biodiverzitásának védelmét, valamint a különböző típusú növények és virágok fenntartható termesztésének megőrzését.

A natúr- és biokozmetikumok legfőbb értéke, hogy összhangban kell lennie a természettel, beleértve a használt csomagolóanyagok hatásával is számol a környezetünkre. Éppen ezért mi a termékeinket üvegbe csomagoljuk, a fedelet és a keverőt bambuszból készítjük. 🎋

#3 Etikai és társadalmi dimenzió

A természetes és bio szépségápolási márkák gyakran kis- és középvállalkozások, amelyek termelése többnyire helyi, regionális vagy országos. A több helyi termelés hozzájárulhat a fenntarthatóbb és potenciálisan rövidebb ellátási láncokhoz, valamint személyesebb és hitelesebb védjegyhez. 🤩

Hogyan lehet azonosítani a natúrkozmetikumokat? 

Bár sok kozmetikum természetesnek vallja magát, nem mindegyik nyújt igazolható garanciát ezekre a tulajdonságokra. A csomagoláson szereplő összetevők ellenőrzése segíthet felmérni ezeknek az állításoknak a pontosságát.

5 összetevő, amit NEM szeretnél látni a kozmetikai termékeidben: 

❌ Parabének és fenoxi-etanol: ezek az olcsó tartósítószerek megzavarják a sejtek működését és ráadásul bizonyítottan rákkeltőek is.

❌ Ásványi olajok: az INCI listákon az “ásványi olaj” vagy a “paraffin” szavakról ismerhetők fel. például. Paraffinum liquidum, Cera microcristallina. Kőolajból származnak, nincs jótékony hatásuk a bőrre, elzárhatják a pórusokat, megakadályozva a bőr légzését.

❌ Alumínium sók: irritálhatják a bőrt és rákkeltő hatással is gyaníthatóak.

❌ Alkohol: Alcohol denat, Propyl… Nagy mennyiségben használva nagyon durvák lehetnek a bőrön, vagy megfosztják a lipidektől. Mint sok mindennél, ez is a minőségen és a koncentráción múlik. Ha az alkoholt alacsony dózisban használják, az gátolhatja a baktériumok szaporodását.

Természetes hatóanyagok, amelyeket látni SZERETNÉL szépségápolási termékeiben

✔️ E-vitamin: ez az erős antioxidáns segít fokozni és serkenteni a kollagén és elasztin termelődését. Ezenkívül megvédi a sejteket a szabad gyökök káros hatásaitól..

✔️ Cink: gyulladáscsökkentő, a cink csillapítja a bőrirritációt és kiváló összetevője a nehezen gyógyuló, pattanásos bőrnek.

✔️ Hialuronsav: Olvasd el régebbi cikkünkben, hogy miért olyan jó a bőrnek.

✔️ Növényi anyagok: nevüket latinul írják, így könnyen felismerhetők, de számos pozitív tulajdonsággal látják el a bőrt.

Mindezeket a hatékony összetevőket megtalálhatod a 100%-ban természetes kozmetikumainkban. Úgy gondoljuk, hogy segítettünk tisztázni ezt a témát, és vásárláskor jobban oda fogsz tudni figyelni az összetételre. Csatlakozz hozzánk egy fenntartható utazásra a szép és egészséges bőr felé.🥰